Print Page | Close Window

New element: Page pre loader

Printed From: Forum openElement
Category:

openElement


Forum Name: Element Editor
Forum Description: Create and share your own custom elements to use with openElement
URL: http://forum.openelement.com/fr/forum_posts.asp?TID=1589
Printed Date: 23 Sep 2021 at 05:44
Software Version: Web Wiz Forums 10.11 - http://www.webwizforums.com


Topic: New element: Page pre loader
Posted By: Hobby001
Subject: New element: Page pre loader
Date Posted: 16 Nov 2019 at 15:55
I just created a new free element to be used in OpenElement pages

It is a parametrable page Pre loader.

You can find it here:   https://denislafrance.net/Element/preloader.en.htm" rel="nofollow - https://denislafrance.net/Element/preloader.en.htm




-------------
https://denislafrance.net/index.en-us.htm" rel="nofollow - Anyone who wants to put something on line gets hooked by something big



Replies:
Posted By: Hobby001
Date Posted: 17 Nov 2019 at 05:39
Link corrected, thanks to Digizar who sent me a notice on the bad link



-------------
https://denislafrance.net/index.en-us.htm" rel="nofollow - Anyone who wants to put something on line gets hooked by something big


Posted By: digizar
Date Posted: 18 Nov 2019 at 14:00
Discrepancy solved,
but may be wise to read this post completely.

What do I miss?
It's possible, to pull the preloader element to the page,
especially supposed to the HomePage (index).
It appears on the file tabs. Fine so far.
But - where is the beef?
No actions (parameterings) to see at all.
And also no code change detectable.
Shouldn't be there some dialog to specifify a gif, or at least something else?
But silencium prevales.
Where ist my misunderstanding?

I just have a vague idea about html and java, never learned it - until today when I turn 80.
But in fact I am a rather pretty dummy in that perspective.
OpenElemten compensates that, and that is very fine.
So, occasionally I need some help.
Please, enlight me. It can't be so hard.
Smile
Win-7/64.

I think it would be a nice idea to implement it in the https://blumendigi.com" rel="nofollow - Homepage
when it is required on slow internet lines, to fix a slow annoying loading process on the skitter content.
Would also be nice for the https://blumendigi.com/Farben/farben-wahl.htm" rel="nofollow - https://blumendigi.com/Farben/farben-wahl.gb.htm" rel="nofollow - color page .


-------------
___________________________________
Ask questions only if there is no answer yet.
https://digispics.com/_pers/resger2017.pdf


Posted By: Hobby001
Date Posted: 18 Nov 2019 at 16:41
Elements appearing in the bar below the page tabs are invisible elements.

Look into the element Explorer in the left bottom corner, you will find Non Visual Elements.

Select Pre loader

Then on the right side of the screen you will find all editable parameters.

By the way you should pull a fresh copy of the element from my site, I just updated the property grouping.




-------------
https://denislafrance.net/index.en-us.htm" rel="nofollow - Anyone who wants to put something on line gets hooked by something big


Posted By: Hobby001
Date Posted: 18 Nov 2019 at 16:43
Implementing it in those two pages would be a good idea.

Let me know once done.


-------------
https://denislafrance.net/index.en-us.htm" rel="nofollow - Anyone who wants to put something on line gets hooked by something big


Posted By: brolysan
Date Posted: 18 Nov 2019 at 18:05
top Thumbs Up

-------------
http://sensode.com


Posted By: digizar
Date Posted: 18 Nov 2019 at 20:09
Well, at least I think I made it. :-)
Thanks for help, and to put me on the bender.
Though, tapped on 3 issues.

1) there should be a selection of *no* gif or image (blank) - solved, but image retained for testing.
2) is there a possibility to position that symbol(gif) x/y- center?
3) as long as the page ist pulled/delivered from server, the preloader works fine,
but if the page ist taken from browser history (fireFox-70.9.1/64), it does not work.
Use shift-key-reload for simple testing. No shift key > preloader does not work.
Yes, I took the new updated version.

As Example: https://blumendigi.com/Farben/farben-wahl.htm" rel="nofollow - https://blumendigi.com/Farben/farben-wahl.htm
It will show just a small arbitrary image during that process.
I'll leave that page in this testing condition as long as required.
Pls, gimme a note.



-------------
___________________________________
Ask questions only if there is no answer yet.
https://digispics.com/_pers/resger2017.pdf


Posted By: Hobby001
Date Posted: 18 Nov 2019 at 20:53
The whole idea of this element is to display an animated gif file while loading the page to make sure that the visitor feels that something is happening.  Therefore a pre loader without an animation is useless.

The filter opacity is there to mask the page untill loaded.  If you put an 50% opacity you will see trough the filter your images loading then it will fade out allowing to work with the site once loaded.

Question: Is my assumption about the presence of the gif good?


-------------
https://denislafrance.net/index.en-us.htm" rel="nofollow - Anyone who wants to put something on line gets hooked by something big


Posted By: digizar
Date Posted: 18 Nov 2019 at 21:41
Originally posted by Hobby001 Hobby001 wrote:

Question: Is my assumption about the presence of the gif good?
Precisly ok :-)
The only thing, how to position that image in the center, or somehwere else?
That was the reason for asking for a blank image, because right now it seems to be positioned at the right border.
Else, a very good job. Thanks very much.
I whish, I could program java. It should not be too hard for me. Times will show. I have still plenty of time to spend.
At least I programmed MS-VisualStudio for 12 long years, VC, MFC, ... as freelancer.
A *.dll should be programmed in VC, usually.


-------------
___________________________________
Ask questions only if there is no answer yet.
https://digispics.com/_pers/resger2017.pdf


Posted By: Hobby001
Date Posted: 18 Nov 2019 at 21:56
Ok, I understand the issue.

I use to work with responsive sites therefore I centerred the gif by mesuring the window size.  I will have to review it to center it on the page width.

I will get back here once done.


-------------
https://denislafrance.net/index.en-us.htm" rel="nofollow - Anyone who wants to put something on line gets hooked by something big


Posted By: Hobby001
Date Posted: 18 Nov 2019 at 21:56
Or I will center it in the window not the page.

-------------
https://denislafrance.net/index.en-us.htm" rel="nofollow - Anyone who wants to put something on line gets hooked by something big


Posted By: digizar
Date Posted: 18 Nov 2019 at 23:32
Originally posted by Hobby001 Hobby001 wrote:

Or I will center it in the window not the page.
It works perfectly centered on smarties (responsive not selected, default), but not on a PC. 1920 x 1080.
But it is completely fine.
https://blumendigi.com/Clips/clips_1.gb.htm" rel="nofollow - https://blumendigi.com/Clips/clips_1.gb.htm
https://blumendigi.com/Farben/farben-wahl.gb.htm" rel="nofollow - https://blumendigi.com/Farben/farben-wahl.gb.htm
https://blumendigi.com/index.gb.htm" rel="nofollow - https://blumendigi.com/index.gb.htm

All results on PC W-7/64:
It works on Vivaldi 2.9.
It works on Opera 65.0.
It works on Chrome 78.0 (very fast).
It works on Cliqu (very slow).
It works on InternetExplorer-11 (surprise) extremly slow.
It works on Iron.

It does NOT work on Firefox 70.0.1. (working on smarty).
It does not work on Seamonky.
It does not work on Palemoon 28.7.2/64.
It does not work on Safari.
But all work without the preloader.

It schows the preloader image, but-
- it does not show a YouTube video image, and so it does not play the video(s):
https://blumendigi.com/Clips/clips_1.gb.htm" rel="nofollow - https://blumendigi.com/Clips/clips_1.gb.htm


-------------
___________________________________
Ask questions only if there is no answer yet.
https://digispics.com/_pers/resger2017.pdf


Posted By: Hobby001
Date Posted: 19 Nov 2019 at 03:46
Other than the offset issue on your site, it works fine on Firefox 70.0.1 on my PC

It works well on my Iphone using Safari.



-------------
https://denislafrance.net/index.en-us.htm" rel="nofollow - Anyone who wants to put something on line gets hooked by something big


Posted By: digizar
Date Posted: 19 Nov 2019 at 13:47
[QUOTE=Hobby001]Other than the offset issue on your site, it works fine on Firefox 70.0.1 on my PC
It works well on my Iphone using Safari.[/QUOTEDon't worry! Nothing to do for you.
I'll figure it out. Probably a matter of line speed, which ist defacto around 10 Mbs.
'Thanks' to Tkom. Probalbly testing it later with the smarty as 'modem', tethering.
So far I'll revert to a version w/o preloader, so I wouldn't scare people away.

Later will put the preload version on a new domain for testing.
https://blumenfotos.net
Today celebrating the 80.


Speed ist not the reason, so it may be an AddOn, like an adblocker.
Will find out, don't worry.


-------------
___________________________________
Ask questions only if there is no answer yet.
https://digispics.com/_pers/resger2017.pdf


Posted By: Hobby001
Date Posted: 19 Nov 2019 at 14:32
Happy birthday!

-------------
https://denislafrance.net/index.en-us.htm" rel="nofollow - Anyone who wants to put something on line gets hooked by something big


Posted By: digizar
Date Posted: 20 Nov 2019 at 20:06
Heureka - I found it! So far.
Culprit: The FireFox Plugin - Shockwave Flash 32.0 r0.
Valid for FireFox, the others still to be checked.

All checked, all working :-)
Very many thanks for that option.

Still strange that all browsers are working now,
because just the FireFox had that Shockwave installed.



-------------
___________________________________
Ask questions only if there is no answer yet.
https://digispics.com/_pers/resger2017.pdf



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.11 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk