BullGuard Antivirus Sale - 60% Off with openElement !
Forum openElement Homepage
Forum Home Forum Home >

openElement

> openElement General Discussion
  New Posts New Posts RSS Feed - crash
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

crash

 Post Reply Post Reply
Author
Message
deewebdev View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 29 Mar 2019
Status: Offline
Points: 70
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote deewebdev Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: crash
    Posted: 30 Juin 2019 at 21:48
I am almost finished my website and now all of a sudden, openElement keeps crashing on me.
Why???????????????????????????????????????????

Too much work to lose

need help

Why?
deewebdev
Dwight
Back to Top
deewebdev View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 29 Mar 2019
Status: Offline
Points: 70
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote deewebdev Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Juin 2019 at 22:18
Can anyone tell me where openElement stores the images.

I have just deleted the images folder and copied it to another for backup.

Created a new folder with only 8 images and openElement is still showing
me the old folder, which I obviously don't want.

Thank you in advance,
Dwight
Back to Top
Hobby001 View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 05 Juin 2018
Location: Canada, Québec
Status: Offline
Points: 4305
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Hobby001 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Juil 2019 at 05:20
OpenElement stores images under "your project name"\Files\Image

There is not much we can do without seeing your project.  Is it avilable on the net?  Where?

Back to Top
digizar View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 30 Dec 2015
Location: Germany
Status: Offline
Points: 443
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote digizar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Juil 2019 at 12:28
You obviously deleted a folder.
THAT DESTROYES THE PROJECT COMPLETELY AND IMMEDIATELY.
THERE IS NO RECOVER POSSIBLE.
A long time ago I urged to correct that very serious bug.
(the links inside the referenced posts are no longer valid).

My recent post there ist NOT TRUE. Even if you
delete a folder with the WindowsExplorer, it does show that folder again on new loading/starting.
You simply can not get rid of ANY FOLDER.
Pages in any folder may be deleted, tough.
If you delete an FOLDER with oE, it destroys the complete project.
Seems to be some databank mishandling.
AGAIN, it should (MUST!) be corrected asap.

I hope you have a copy of the project.
If not - start over again. Angry



Edited by digizar - 01 Juil 2019 at 18:08
___________________________________
Ask questions only if there is no answer yet.
https://digispics.com/_pers/resger2017.pdf
Back to Top
deewebdev View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 29 Mar 2019
Status: Offline
Points: 70
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote deewebdev Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Juil 2019 at 05:36
Hello DigiZar:

Thank you for replying.

Yes, I do have a copy of the project and no worries, however, it took a long
time to learn openElement (the little that I know).

I do not want to use any other software, however, it also has plenty
of bugs and it is hard to keep up with the loop holes that should be
fixed versus the ones that are really not that important.

I am more concentrated on finishing my project but the software seems
to have also updated itself and now it keeps crashing on me.

Symantec deemed the executable file as infected and put the setup file
into Quarantine.

I don't know if that has anything to do with anything but I am simply reporting
it.  The rest of my system is working just fine. I am recording, streaming and doing
other work on the computer but the problems starts to happen with openElement
when I begin to use it to try to finish.

I do appreciate your response and I do agree with you 100%.

Thank you nonetheless.
Dwight
Dwight
Back to Top
digizar View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 30 Dec 2015
Location: Germany
Status: Offline
Points: 443
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote digizar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Juil 2019 at 23:37
There is something more you could try.
if the disk ist full, and you perform an 'export to folder', the drive may appear to be full.
Even if you deleted the created files.
That causes 'some inconveniens'.
You MUST empty the recylcle bin occasionally (That is windows system specific).

What about the RAM? Working storage size.
4 GB is working for average sites, but 16 GB is better.


Edited by digizar - 11 Sep 2019 at 11:25
___________________________________
Ask questions only if there is no answer yet.
https://digispics.com/_pers/resger2017.pdf
Back to Top
deewebdev View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 29 Mar 2019
Status: Offline
Points: 70
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote deewebdev Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Juil 2019 at 16:35
Dear Hobby001:

Thanks for your reply.

Finally got to my images folder under \Files\Image like you stated.
Thank you for that information.

I will be publishing the project up on the Internet very very soon and will
send you an email so you can see what I have done. Maybe within the
next 2 weeks.

Really appreciate all of your help.

Thank you again.

Sincerely,
Deewebdev
Dwight
Back to Top
deewebdev View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 29 Mar 2019
Status: Offline
Points: 70
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote deewebdev Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Juil 2019 at 16:38
Hello Digizar:

Thank you for your reply and your ongoing
support.

I currently use 16g for RAM memory and the hard
disk is 1 Terabyte. I have no problems with my
system and like I mentioned before, I never did have
any problems with openElement before until now.

It seems that the larger your project gets the more
erratically OE seems to behave.

Nonetheless, I will take your advice and again, I
appreciate all the help you have provided.

Thank you
deewebdev
Dwight
Back to Top
digizar View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 30 Dec 2015
Location: Germany
Status: Offline
Points: 443
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote digizar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Juil 2019 at 11:44
Quote It seems that the larger your project gets the more
erratically OE seems to behave.
I can not agree. I prepared a pretty hefty project. And everything went fine.
So, it must be something with your environment.
What about a link to your site? If it works, sure.
Or submit a zip file, as I did.


Edited by digizar - 04 Juil 2019 at 12:13
___________________________________
Ask questions only if there is no answer yet.
https://digispics.com/_pers/resger2017.pdf
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.11
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,031 seconds.