BullGuard Antivirus Sale - 60% Off with openElement !
Forum openElement Homepage
Forum Home Forum Home >

openElement

> openElement General Discussion
  New Posts New Posts RSS Feed - Google Tag Manager
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Google Tag Manager

 Post Reply Post Reply
Author
Message
loisjacobs@hotmail.c View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 25 Août 2017
Location: Texas
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote loisjacobs@hotmail.c Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Google Tag Manager
    Posted: 25 Août 2017 at 04:54
We implemented Google Analytics, but doesn't allow for us to track if a PDF is downloaded. 

I think Google Tag Manager will allow us to track PDF downloads, but we can't figure out how to make Google Tag Manager work in Open Element.  

Has anybody been able to make google tag manager work in Open Element?

If not, does anybody have any other way to track PDF downloads?

Thanks!
Back to Top
Dmit OE View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 31 Mai 2012
Status: Offline
Points: 5278
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dmit OE Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Août 2017 at 16:01
Hi,

"Any other way" (rough): create with Notepad a PHP script ex. "download.php":

<?php
$counterFile = 'pdf_download_count.txt';
$count = file_exists($counterFile) ? file_get_contents($counterFile) : 0;
file_put_contents($counterFile, $count+1);
header("Location: Files/Other/my_pdf.pdf")

The script increments the counter inside the text file and redirects to the PDF document. On your page, make the link to this script rather than to the PDF file.

Back to Top
Nielsbsmns View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17 Sep 2020
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nielsbsmns Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Sep 2020 at 15:38
I managed to install Google Tag Manager with the HTML blocks but stumbled upon a stupid wall. Can't I just add the same pieces of code on the whole website with one click of the button or do I really have to add the HTML blocks to every single page apart? Please help me out. 
Back to Top
digizar View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 30 Dec 2015
Location: Germany Frankf
Status: Offline
Points: 614
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote digizar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Sep 2020 at 18:39
Put it in a Layer.
And use that Layer in those page(s).
___________________________________
Ask questions only if there is no answer yet.
https://digispics.com/_pers/resger2017.pdf
Back to Top
Hobby001 View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 05 Juin 2018
Location: Canada, Québec
Status: Offline
Points: 5178
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Hobby001 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Sep 2020 at 21:49
You can also cascade layors
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.11
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,029 seconds.